Upplev naturen på Costa Rica

Även om det här med att resa faktiskt är det det enda riktiga sättet att verkligen uppleva saker och ting på,  så kan det faktiskt finnas nackdelar med denna härliga upplevelse. För faktum är att varje år så reser allt fler människor runt om i hela världen, något som i sin tur har lett till att allt fler flygplan cirkulerar i luften. Men vad innebär då detta i slutändan?

Faktum är att detta har kommit att ha en väldigt stor påverkan på vår miljö och dess välmående. För varje år som går släpper hela världen ut stora mängder av bränsleavfall från just flygplan, vilket man förr eller senare kommer att tvingas ta ställning till. För detta är verkligen inte den enda källan till växthuseffekten eller vår dåliga miljö, men en stor del. Något som vi tyvärr inte kan blunda för längre, inte heller vi som frekvent reser världen över.

Men, då detta är ett så pass stort problem hjälper det tyvärr inte särskilt mycket med att bara vi turister slutar flyga. Och hur skulle vi överhuvudtaget annars kunna ta oss till länder som Costa Rica eller Australien? Det skulle bli rentav omöjligt  för många att resa långt världen över, och istället hade man tvingats ta båt eller tåg. Vilket ju tyvärr inte är särskilt optimalt varken tidsmässigt eller säkerhetsmässigt.

Vi får helt enkelt hoppas på att någon forskare i framtiden gör det möjligt för hela världen att flyga på ett mer miljövänligt sätt!