Så hanterar du batterier miljövänligt

Batterier är något som påverkar klimatet negativt och i Sverige är förbrukningen av engångsbatterier väldigt hög. För att bidra till en bättre miljö är uppladdningsbara batterier bäst. Dessutom kommer du spara pengar på att investera i sådana batterier.

Det säljs en enorm mängd batterier varje år i Sverige och den stora mängden batterier har en negativ inverkan på miljön. Genom att köpa en batteriladdare hos Batteriexperten och uppladdningsbara batterier kan du bidra till att minska konsumtionen av batterier. Alla deras batteriladdare är utrustade med överladdningsskydd, är noggrant testade och är CE-märkta. Det finns olika batteriladdare för olika batterier och storlekar, bland annat batteriladdare för lionbatterier och GP batterier. De har även USB laddare, portabla power banks och universalladdare. Olika batteriladdare kan även vara olika snabba och kraftfulla när det laddar upp batterierna. Att köpa en batteriladdare är en bra investering som kommer att löna sig på sikt.

Ta hand om dina batterier

A,Selection,Of,BatteriesDet finns både uppladdningsbara batterier och engångsbatterier som är Svanenmärkta. De har en väldigt lång livstid och uppfyller det hårda kraven på farliga metaller. Ett uppladdningsbart batteri ersätter ungefär 1000 engångsbatterier. Men även om du inte köper miljömärkta batterier är uppladdningsbara batterier mycket bättre för miljön än vad engångsbatterier är. För att dina uppladdningsbara batterier ska hålla längre är ett tips att inte ladda olika batterier tillsammans eller batterier som har olika kemiska strukturer, kapacitet eller energinivåer. Undvik även att överladda dina batterier. Plocka ur batterier ur enheter som du vet att du inte ska använda på ett tag. Det är också bra att stänga av batteridrivna enheter när du inte använder dem. När du har uppladdningsbara batterier blir det färre turer till mataffären och till återvinningscentralen. Uppladdningsbara batterier är helt enkelt enklare, snällare mot klimatet och mot plånboken.

Återvinn dina gamla batterier

Oavsett om batterierna du använder är miljöcertifierade eller inte ska alla batterier lämnas in för återvinning. Det finns batteriholkar i flera städer som du kan lämna dina gamla batterier i men även på återvinningscentralen kan du lämna dina uttjänta batterier. Samla batterierna som är utslitna i en burk eller liknande och ta med dem till återvinningen när du ska åka med andra saker.