Njut av naturen med bilen

Det är härligt att göra en roadtrip: åka genom skön natur, stanna vid en sjö och äta gott. Eller åka till fjällen för bergklättring eller vandring. Innan du åker iväg ska bilen naturligtvis vara i toppskick. Resan blir både roligare och säkrare då. Det är viktigt att du kör med bra däck och gärna snygga fälgar.

För en lyckad roadtrip behöver bilen vara rätt utrustad: mugghållare, dragkrok, cykelhållare och naturligtvis bra däck. Du vill självklart också resa säkert och med stil: köp dina däck och lättmetallfälgar hos https://www.dack365.se/falgar/varumarke/dotz, där du enkelt hittar rätt modell med ditt registeringsnummer.

Trimma bilen för hemestern

På grund av coronapandemin har många svenskar hemestrat i år, istället för att åka utomlands. Rent av profesionella resebloggare ”får stanna hemma” för att hemestra.

– Men jag ser det som en möjlighet att ändra inriktning på min blogg och dela med mig mer av upplevelser kring Stockholm där jag befinner mig. Man kan fortfarande ”hemestra” och upptäcka pärlor i sitt närområde, säger Charlott Lundquist som är resebloggare.

Sverige är ett mycket bra land för roadtrips: det är stort, finns vacker natur och många små pärlor att upptäcka. Det är verkligen många som upptäckt Sverige i år och särskilt Höga Kusten och fjällen har varit populära. För en lyckad hemester måste bilen vara nog stor och passa resans mål. Städa och tvätta bilen innan resan: det är alltid roligare att åka i en välvårdad bil. Kolla också olja, spolarvätska och reservdäck. Däcken är absolut det viktigaste och lättmetallfälgar lyfter bilens utseende mycket. För dem av er som ska köra underlättar det att mugghållaren fungerar. Ett tips är att köpa snygga termosmuggar till alla i bilen, så kan ni både resa och fika samtidigt. Om n reser lätt, alltså med bil utan husvagn, är det klokt att packa väskorna så att det är enkelt att ta dem fram och tillbaka mellan hotell/stugor och bilen. Glöm inte heller att skapa en skön roadtripslista med klassiker som Gyllene Tiders ”Sommartider” och Ledins ”Sommaren är kort”.