Flyg smart

Det råder inga tvivel om att det är tämligen smidigt att flyga nu för tiden. För även om det i regel finns en hel del olika färdmedel att välja mellan, rankas flyget nästan alltid som mest smidigast och snabbast. Men när det kommer till miljöaspekten så kan man dock inte vara lika positiv. Faktum är att en flygresa är betydligt mer farlig för miljön än vad både tåg, bilar och båt ihop. En sanning med modifikation, men det ligger mycket i detta.

Det mest miljövänliga sättet att resa på är utan tvekan att åka tåg. Tyvärr så är inte detta möjligt världen över, då det i många fall är stora hav som sätter stop för just detta. Självklart ska man alltså varken sluta flyga eller fördöma detta smidiga sätt att resa på. Däremot så kanske man ska ta sig en liten extra funderare kring huruvida miljön faktiskt påverkas av alla utsläpp. För flyget är definitivt inte det enda farliga utsläppet i världen, bilar och stora industrier står även bakom detta.

Kanske kan man på egen hand försöka dra sitt strå till stacken vad gäller en förbättring av miljön och dess tillvaro. Det kan vara så lite som att källsortera eller att köpa ekologiska och organiska produkter. Många bäckar små, som man brukar säga.