Det kan du göra för miljön

Idag marscherar tusentals för klimatet, i massor av städer världen över. Om du inte har möjlighet att vara delaktig kan du ändå förändra saker i din vardag för att vara med miljövänlig. 

klimatet miljöEn stor miljörörelse har vuxit fram de senaste åren, förmodligen tack vare Greta Thunberg och hennes protest utanför svenska riksdagen. I SVT går det bland annat att läsa följande:

Klimatstrejker väntas över hela världen på fredagen – ett initiativ som inleddes förra veckan med miljontals deltagare – SVT

I Svenska Dagbladet skrivs det om hur det väntas vara 20 000 personer som marscherar för klimatet, bara i Stockholm. På flera andra platser, orter som städer runt om i Sverige förväntas massor av människor gå ut på gatorna. Detta för att bland annat protestera mot politikers och storföretagares misslyckande i att skona miljön och arbeta mer klimatsmart – eftersom vi bara har en jord och denna utarmas mer och mer för varje år.

Det är inte bara unga som marscherar på gator och torg för klimatet, även äldre står upp för naturens rätt att få fortsätta finnas. Inte minst för att deras barn och barnbarn ska ha en värld att växa upp i.

Klimatet står på spel

Om du inte är ute och marscherar för klimatet idag kanske du gör något annat för att skona jordens resurser. Blanda annat kan du låta bli att köpa nytt varje gång något blir ett år gammalt eller går sönder – i stället kan du reparera dina elektroniska enheter och laga kläder som fått ett hål någonstans. På https://phonehero.se/laga/ipad/reparation kan du lämna in en ipad och sedan få hem den som ny, vilket sparar på miljöns resurser och dina egna pengar.