Byt till klimatsmart uppvärmning

Sverige är ett jämförelsevis kallt land och därför är det inte konstigt att uppvärmningen av våra bostäder är en stor del av vår energianvändning. Med rätt tekniska lösningar kan du minska både din klimatpåverkan och dina kostnader.

Med en luftvärmepump från Luftia kan du enkelt minska din energianvändning. De har effektiva luftvärmepumpar från alla ledande tillverkare och hjälper dessutom till med installationen. En värmepump täcker ungefär 50% av uppvärmningsbehovet och behöver kombineras med annan uppvärmning. Det är också viktigt att den är rätt dimensionerad. På Luftias hemsida finns ett bra verktyg att använda för att hitta rätt pump för din fastighet.

Välj uppvärmning med mindre miljöpåverkan

En värmepump är ett effektivt sätt att minska din miljöpåverkan, speciellt om du låter den ersätta oljepannan. Det finns också andra saker att tänka på som ytterligare minskar både klimatavtrycket och månadskostnaden.

Eftersom värmepumpen använder förhållandevis mycket el jämfört med andra värmekällor, därför kan du minska dina koldioxidutsläpp ytterligare genom att byta till ett grönt elavtal där elen produceras med förnybar energi från sol och vattenkraft. Det är också viktigt att se till att din bostad är välisolerad för att förhindra att värme går till spillo. Och sist men inte minst, se till att du server luftvärmepumpen med jämna mellanrum så att den fortsätter att fungera optimalt.

– En värmepump gör en väldigt stor besparing på elen. Om den går sönder syns det väldigt tydligt på elräkningen, för då går värmepumpens elpatron in. Så håll koll på elräkningen och elmätaren för att verkligen säkerställa att din pump fungerar som den ska. SVD

Med en modern värmepump är det enkelt att spara på både miljö och plånbok.